Stichting Leerkracht

 

Sinds 2015 werkt het team op de Zeppelin met de instrumenten vanuit Stichting leerkracht. Met de instrumenten van Stichting leerkracht proberen wij een cultuur te creëren van; "Elke dag een beetje beter"

De basisaanpak wordt gevormd door 4 leerkracht instrumenten. Wekelijkse bordsessies door de leerkrachten, het gezamenlijk ontwerpen van lessen, bij elkaar op lesbezoek gaan en feedback geven en een zeer belangrijk instrument 'De stem van de leerling.

De stem van de leerling betekent dat wij leerlingen bevragen over bepaalde onderwerpen mbt leren en/of welbevinden. We vragen leerlingen om suggesties om ons onderwijs te kunnen verbeteren. De leerlingen zijn een grote inspiratiebron voor de leerkrachten en tegelijkertijd vergroot het de betrokkenheid van de leerlingen.

Deze inbreng geven wij vorm in een leerlingarena. De leerlingarena is na schooltijd van 14.30-15.00u. Vooraf vragen wij welke kinderen willen participeren in de leerlingarena en vragen wij altijd toestemming aan de ouders.

Mocht u meer vragen of opmerkingen hebben over Stichting leerkracht dan kunt u altijd terecht bij de directeur Inge Scale.